понедельник, 8 августа 2011 г.

Арест Тимошенко!!!

Столько уже ведётся философии о правомерности её ареста, что голова пухнет читать. А вот заглянуть в закон наши пользователи интернета почему то не могут!!!
Решил просветить общественность
Уголовно - Процесуальный Кодекс Украины:
Стаття 272. Заходи, які застосовуються до порушників по­рядку судового засідання
Якщо підсудний порушить порядок засідання або не підкориться розпорядженням головуючого, останній по­переджає підсудного про те, що в разі повторення ним за­значених дій його буде видалено з залу засідання. При повторному порушенні порядку судового засідання підсудного за ухвалою суду можна видалити з залу засідання тимчасово або на весь час судового розгляду справи. У цьому випадку вирок після його винесення не­гайно оголошується підсудному.
У разі невиконання розпорядження головуючого про­курором, громадським обвинувачем, захисником чи гро­мадським захисником головуючий робить їм попереджен­ня. При дальшому непідкоренні будь-якої із зазначених осіб розпорядженням головуючого розгляд справи за ух­валою суду може бути відкладено, якщо неможливо без шкоди для справи замінити цю особу іншою. Одночасно
суд повідомляє про це відповідно вищого прокурора. Міністерство юстиції України, кваліфікаційно-дис­циплінарну комісію адвокатури.
За непідкорення розпорядженню головуючого або по­рушення порядку під час судового засідання свідок, по­терпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач та інші громадяни несуть відповідальність за частиною 1 статті 185 Кодексу України про адміністративні правопо­рушення.
(Стаття 272 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР № 9166-11 від 04.05.90, Законом № 3780-12від23.12.93)


Тимошенко могли только удалить с зала суда!!! Или на какой то срок или полностью до окончание дела!!!

Вот  коментарий по статье УПКУ:
 Порушення порядку судового засідання, пов'язані з намаганнями впливу у будь-якій формі на суддів з метою перешкодити всебічному, повному й об'єктивному розглядові конкретної справи або добитися винесення незаконного судового рішення, а також погроза вбивством, насильством чи знищенням майна щодо судді, а так само щодо його близьких родичів, у зв'язку із здійсненням суддею правосуддя, образа судді у зв'язку з його діяльністю по здійсненню правосуддя, навмисне невиконання посадовою особою рішення, вироку, ухвали чи постанови суду або перешкодження їх виконанню, образа прокурора або слідчого у зв'язку з їх службо­вою діяльністю тяпіуть за собою кримінальну відповідальність. При появі таких фактів суд може порушити кримінальну справу, обрати щодо відповідних осіб запобіжний захід і направити справу проку­рору для проведення досудового розслідування.
 

И хоть многие ссылаются на АПК то тогда Тимошенко нужно было оштрафовать!!!!
БЕЗПРЕДЕЛ!!!. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий